BeeDayGreece 2021 • Δελτίο Τύπου

Στις 20 Μαΐου 2021, η πρωτοβουλία “Bee Day Greece” πραγματοποιεί για ακόμη μια χρονιά την «Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας» με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, υπενθυμίζοντας τη ζωτική σημασία των μελισσών στη βιώσιμη ανάπτυξη, τους πληθυσμούς τους που ελαττώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και την ανάγκη για την προστασία τους.

Τα οφέλη των μελισσών στον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθώς και η ανάγκη επιβίωσής τους είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη. Οι περισσότερες καλλιέργειες εξαρτώνται από τις μέλισσες για τη μεταφορά της γύρης. Χωρίς επικονίαση, πολλά είδη άγριων και καλλιεργούμενων φυτών δεν θα υπήρχαν, ούτε αυτά, ούτε οι καρποί τους και η ανθρώπινη διατροφή θα ήταν πολύ φτωχότερη και λιγότερη σε ποσότητα. Η μέλισσα προσφέρει όμως ταυτόχρονα στα φυσικά οικοσυστήματα ανθεκτικότητα και ευρωστία και χάρη σε αυτήν αυξάνεται η ποικιλομορφία των φυτικών ειδών και η δυνατότητα επιβίωσής τους.

Η ελληνική πρωτοβουλία Bee Day Greece (beeday.gr), με σλόγκαν για φέτος “Bee Strong Together”, μας προσκαλεί να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρας Μέλισσας, με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσω των social media, σε Facebook, Instagram και μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένα βίντεο στο YouTube.

Με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τόσο στην μαθητική κοινότητα, όσο και στο ευρύ κοινό, γιορτάζουμε μαζί τη μέλισσα – το σημαντικότερο επικονιαστή της φύσης, πρότυπο συνεργατικότητας, αλχημιστή και αρωγό της βιοποικιλότητας και της ζωής στον πλανήτη.

Στην ειδικά σχεδιασμένη σελίδα beeday.gr ενημερωνόμαστε και εμπλουτίζουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας για την κοινωνία των μελισσών.

Την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, δε θα υπάρχουν τσιμπήματα, χρειάζεται μονάχα να έχουμε ανοιχτές τις κεραίες μας και να ακούσουμε τις Μέλισσες!

Γίνε μέλος της κυψέλης μας!
#BeeDayGreece #BeeStrong #SaveTheBees

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου και το Press Kit

Γίνε μέλος της κυψέλης μας!

Εισάγετε τη διεύθυνση email σας παρακάτω για να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο.